לייעוץ ראשוני התקשרו 

 או השאירו פרטים:

מומחיות סייבר בדירקטוריון

תוכן עניינים

בשנת ,2023 היכולת של מועצת מנהלים להטוות דירקטיבה אשר משקפת את ההזדמנויות, כמו גם האיומים אשר נובעים מהתפתחות הטכנולוגיה, תלויה בצורה ישירה ביכולת שלהם לנהל דיון אפקטיבי לשאול את השאלות הנכונות ולהבין את התמורות.

ואם תמורות עסקינן, לא נוכל להתעלם מאלו המתהוות בימים אלו ממש בכל הקשור בתיקון דיני הגנת הפרטיות ומהיחסים שבין אלה לבין דברי חקיקה וחובות הרגולציה בארץ ובעולם.

מערכת היחסים בין ארה"ב לאירופה שהייתה עד לאחרונה עכורה ממש בענייני פרטיות ועיבוד מידע אישי והחובות שקובעת חדשות לבקרים הרשות להגנת הפרטיות כרגולטור האחראי בעניין כבר לא מותירות מקום למחשבה – אנו נמצאים בעידן בו המידע האישי מתומחר מכל צידי המתרס הן ע"י תוקפי הסייבר המבקשים להניח ידם עליו בתמורה לבצע כסף ברוב המקרים והן ע"י הרגולטורים המגזריים הנוספים שמתמחרים את הפגיעהבפרטיות בסנקציות ההולכות ומתרחבות.

"בתוך 40 שנה יצרנו את המחשב האישי, האינטרנט, המובייל, ענן ועכשיו עידן הבינה המלאכותית.. הטכנולוגיה החדשה תשנה את הנוף התאגידי ותשפיע על כל עבודה שקיימת.

חברות יעילות ינצלו את טכנולוגיית הבינה המלאכותית כדי לחזק את העמדה שלהן, חברות פחות יעילות יתפוגגו," אמר ג'נסן הואנג – מנכ"ל אנבידיה.

מהראשונים בארץ לזהות את המשמעות, היה המפקח על הבנקים, אשר כבר בשנת 2018 פרסם רגולציה וחובה מיוחדת למנות וועדת חדשנות ולמנות מומחה תוכן בעל הבנה בחדשנות ובטכנולוגיה. בתחילת השנה, בין היתר, לאור ממצאי פעילות פיקוח שביצעה הרשות לניירות ערך, עלה כי לדירקטוריון תפקיד מכריע בנושא ניהול סיכוני הסייבר בתאגיד. דבר זה בא לידי ביטוי אף בגילוי הדעת שעודכן בתחילת השנה. כחלק מעדכון זה, נדרשים התאגידים לדווח על המומחיות הקיימת בדירקטוריון לנושא הסייבר (עמדת סגל עמדה משפטית מספר 105-33: גילוי בנושא סייבר.)

המציאות בשטח:

 כיו"ר פורום הסייבר של איגוד הדירקטורים, אני נפגש עם רבים מהם במהלך השנה. בסדנאות, הכשרות ובימי העיון אותם אנו מעבירים לקהל היעד, אנו מוצאים צמא גדול ופערים משמעותיים בהבנה של טכנולוגיות נפוצות, ובחלק שלהם בנושא. בעוד שהנהלות עשויות לעיתים להיות מוטות מביצועים ותוצאות של הדו"חות הכספיים המיידיים, הרי ששומה על חברי הדירקטוריון לוודא כי שיקולים ארוכי טווח ופרויקטים רב שנתיים, לא ניזנחים "לקדנציה הבאה." חברות רבות איבדו את הרלוונטיות מתוך קוצר רואי של

הזדמנויות ו/או של סיכונים.

מציאות זו, נתמכת גם במחקר של הארוורד שכותרות: " Innovation Knows Everyone

בקרב כי נמצא בו "is Essential to Business Success—Except \Board Directors

5,000 הגורמים אשר לקחו חלק במדגם, ברוב התאגידים, נמצא כי החדשנות איננה מקבלת תשומות וקשב הלכה למעשה בישיבות של הדירקטוריון.

אחרית דבר:

אנו סבורים כי נדרש להעלות את המודעות לנושא, לצד מתן כלי מדיניות תומכים (הכשרות, מסמכי מתודולוגיה, כנסים ופורום ייעודים ועוד.) פורום הסייבר ישמח לעמוד לרשותכם בכל

יוזמה אשר תסייע לדירקטוריונים בישראל להיות חדשניים ומוגנים יותר.

בברכה,

שיתוף המאמר:

עו"ד יעקב עוז

מתמחה בתחום הגנת הפרטיות אבטחת מידע – משפט וסייבר, יו”ר ועדת סייבר והגנת הפרטיות בלהב לשכת ארגוני העצמאים בישראל.

עו"ד יעקב עוז

לייעוץ ראשוני התקשרו


072-3222-770

 או מלאו פרטים

האם החוק חל עליך?

מהי רמת האבטחה שלך? ענה על השאלות ונשיב לך:

"מידע רגיש" - נתונים על אישיותו של אדם, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, דעותיו ואמונתו; הערה: ככל שיידרשו פרטים נוספים אנו נפנה אליכם לצורך השלמתם
לייעוץ ראשוני השאירו פרטים או
התקשרו
072-3222-770
או השאירו פרטים:

באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש והפרטיות באתר.

דילוג לתוכן