עורך דין לרגולציית אבטחת מידע

האם החוק חל עליך?

מהי רמת האבטחה שלך?
ענה על השאלות ונשיב לך:

"מידע רגיש" - נתונים על אישיותו של אדם, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, דעותיו ואמונתו; הערה: ככל שיידרשו פרטים נוספים אנו נפנה אליכם לצורך השלמתם

תוכן עניינים

עורך דין אבטחת מידע ממלא תפקיד חשוב בהגנה על האינטרסים של לקוחותיו באמצעות הבטחת עמידה בדרישות הרגולטוריות והפחתת סיכונים משפטיים הקשורים לפרצות מידע והתקפות סייבר.

עורך דין הגנת הפרטיות יעקב עוז בעל ניסיון רב בתחום הרגולציה ואבטחת המידע מיומן ומנוסה. במרוצת השנים, יצר עו"ד עוז מוניטין כמומחה משפטי מוביל בתחומי פרטיות, אבטחת  מידע, וסייבר. עו"ד יעקב עוז מייצג מגוון רחב של לקוחות, החל בחברות סטארט אפ וכלה בתאגידים רב לאומיים, ואף מספק ייעוץ אסטרטגי ותמיכה באופן שוטף.

מסירותו של יעקב ללקוחותיו ומחויבותו להשגת התוצאות המשפטיות והעסקיות הטובות ביותר הופכות אותו לנכס יקר ערך עבור כל ארגון המבקש להגן על המידע הרגיש שבבעלותו ולהפחית סיכונים משפטיים.

תהליך ההתאמה הרגולטורית – דגשים עיקריים:

  1. רישום מאגרי מידע בהתאם לדרישות ס' 8 לחוק:

ארגונים וחברות אשר אוספים מידע אישי על אודות לקוחותיהם מחויבים על פי חוק לנהל רישום של מאגרי המידע שבבעלותם, כדי לקבל את האישורים הרלוונטיים מהרשויות המוסמכות.

  1. הכנת תיק בנושא נהלי אבטחת מידע על פי הדרישות הקבועות בתקנות .
    תקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע), תשע"ז-2017
    חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981

על חברות המחזיקות במאגרי מידע להגן על המידע שברשותם באמצעות כתיבה ההטמעה ויישום נהלי אבטחת מידע שעונה על דרישות רגולטיביות. על תיק זה לכלול תיאור מקיף של מדיניות אבטחת המידע של החברה, כמו גם פירוט הנהלים אשר מיועדים להבטחת שמירה על פרטיות לקוחות החברה.

  1. שירותי הדרכת כוח אדם על פי הוראות תקנת 7 לתקנות אבטחת המידע:

במסגרת תהליך ההתאמה לדרישות הרגולטיביות השונות, על ארגונים וחברות לספק הדרכות לעובדיהם בתחום אבטחת המידע והפרטיות. במסגרת הדרכות אלה, על הארגון להציג את מדיניות הגנת הפרטיות שלו, כמו גם לבצע תרגול מעשי.

  1. שירותי ביקורת רגולטורית על פי הוראותיה של תקנה 16 לתקנות אבטחת המידע:

על מנת להבטיח כי חברות וארגונים עומדים בתקנות אבטחת מידע, נערכות ביקורות רגולטוריות. ביקורות אלו כוללות בחינה מעמיקה של תיקי נהלים, מדיניות אבטחת מידע והצגת הכלים להבטחת יישום ההוראות הנ"ל  בארגון. המטרה הסופית של הביקורות הללו היא לסייע לחברות וארגונים לשמור על עמידה בתקנות אבטחת המידע, ולהבטיח שהם מגנים בצורה מספקת על מידע רגיש. באמצעות נקיטה בצעדים אלה, חברות וארגונים יכולים לנקוט בצעדים יזומים לשיפור עמדת האבטחה שלהם והפחתת סיכונים משפטיים ותדמיתיים פוטנציאליים

5. שירותי ממונה הגנת פרטיות ואבטחת מידע חיצוני, על פי סעיף 17ב' לחוק:

המחוקק קבע באילו מקרים, נדרש למנות גורם שישמש כממונה על אבטחת מידע והגנה על פרטיות, על מנת שיבחן את המדיניות הנוהגת בחברה וייחווה את דעתו על הנהלים הנהוגים בארגון. הממונה אמון על זיהוי האינפורמציה החשופה לסיכונים, כמו גם על ייעוץ הנוגע לדרכי תיקון הליקויים באבטחה שייחשפו, הכנת תכנית עבודה ועוד.

6. הדרכת ועדות ההיגוי בגופים הציבוריים השונים בהתאם להוראות תקנות הגנת הפרטיות:

על גופים ציבוריים כגון גופים ממשלתיים, רשויות מקומיות וכיוצא באלה, להיות מודעים לכלל הדרישות הרגולטוריות בענייני הגנת הפרטיות ואבטחת המידע. על מנת לעמוד בדרישות אלו בצורה המיטבית, עליהם להיוועץ בעורך דין מומחה, שיספק להם ייעוץ והכוונה בנושאים הבאים:

א. היכרות עם החקיקה והתקנות הרלבנטיות –

עורך דין תקינה ואבטחת מידע יספק יעוץ בתחומי אבטחת המידע והגנת הפרטיות הקשורים בצורה ישירה לפעילותם של גופים ציבוריים, לרבות התקנות והחוקים הרלוונטיים.

 ב. יישום מדיניות הגוף הציבורי והנהלים הפנימיים –

עורך הדין יסייע בהכשרתם של הגורמים האמונים על אבטחת המידע בגוף הציבורי ליצור וליישם נהלים פנימיים ומדיניות בתחומי אבטחת המידע וההגנה על פרטיות, עליהם ניתן למנות מגבלות שונות על גישה לאינפורמציה, הליך עיבוד נתונים וניהול תקין של תיק נהלי אבטחת המידע.

ג. פרוטוקול תגובה אפקטיבי לאירועים אבטחתיים –

במסגרת תפקידו, יספק עורך הדין לגורמים הרלוונטיים בארגון הכשרה בנושאים הקשורים לזיהוי אירועי אבטחה, פיתוח מערך תגובה אפקטיבי כמו גם שיקום מערך הסייבר של הארגון לאחר מתקפות מצד גורמים עוינים.

ד. התנהלות מול רשויות מקצועיות –

עורך הדין ידריך את הגורמים האמונים על אבטחת המידע והפרטיות בתוך הארגון כיצד לנהל אינטראקציה נכונה עם הרשויות המקצועיות, כמו גם יצירת מנגנוני תיאום עמן בענייני עמידה בדרישות רגולטוריות, הקמת מאגרי מידע ופעולות שונות בתחום אבטחת המידע.

ה. ניהול סיכונים –

עורך הדין ידריך את חברי הארגון בענייני זיהוי סיכונים אשר קשורים להגנת פרטיות ואבטחת מידע וניהולם. עם פעילויות אלה, ניתן למנות את בחינתה של מדיניות הגופים הציבוריים והתאמתה לדרישות הקבועות בחוק ובתקנות.

ו. ניהול בדיקות פנימיות –

עורך הדין ידריך את ועדת ההיגוי בארגון באשר לקיומן של בדיקות תיקון פנימיות, שיוכלו לאתר חולשות וליקויים במערכת הגנת הפרטיות ואבטחת המידע שבה משתמש הארגון הציבורי.

לסיכום

עורך דין יעקוב עוז  מציע מגוון שירותים אשר מסייעים לארגונים לעמוד בדרישות הרגולטוריות ולהגן על מידע רגיש. שירותים אלו כוללים רישום מאגרי מידע, הכנת תיקי נוהלי אבטחת מידע, עריכת ביקורות, מתן הדרכה, מינוי ממונה הגנת הפרטיות והנחיה לגופים ציבוריים.  צרו קשר או השאירו פרטיכם ותיענו בהקדם.

שיתוף המאמר:

לייעוץ ראשוני התקשרו


072-3222-770

 או מלאו פרטים

האם החוק חל עליך?

מהי רמת האבטחה שלך? ענה על השאלות ונשיב לך:

"מידע רגיש" - נתונים על אישיותו של אדם, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, דעותיו ואמונתו; הערה: ככל שיידרשו פרטים נוספים אנו נפנה אליכם לצורך השלמתם
לייעוץ ראשוני השאירו פרטים או
התקשרו
072-3222-770
או השאירו פרטים:

באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש והפרטיות באתר.

דילוג לתוכן